Навіщо додавати в пральку сіль, якщо є порошок і кондиціонер: секрети яскравості кольорів і м’якості тканини

0
195
Сіль допоможе при пранні
Сіль допоможе при пранні

Раніше господині вважали, що сіль значно покращує процес прання й допомагає очистити речі ефективніше. Що ж такого особливого може надати нам цей білий порошок?

Яскравість кольору

Сіль зробить кольорові речі яскравими

Перучи кольорові речі, кожного разу переживаєш – чи не полиняють і не втратять свій яскравий колір в процесі прання. Сіль усуне ці побоювання раз і назавжди. Окрім цього можна прати з сіллю і білі речі. Так вдасться уникнути появи сірого відтінку. На один цикл прання достатньо 1 столової ложки кухонного продукту.

Видалення плям

Білі кристали здатні вивести найскладніші плями, в тому числі й з-під крові чи вина. 2 ст.лож. засобу насипати на пляму, залити невеликою кількістю холодної води й витримати хвилин 40. Після цього можна завантажувати річ у пральку, запускаючи потрібний режим.

Сіль чудово впорається з плямами

Зі слідами від жирної їжі сіль може не впоратися. Тоді доведеться застосувати спеціальний засіб для виведення плям.

М’якість тканини

Сіль чудово замінить кондиціонер, тож купувати окремо цей атрибут не доведеться. Додайте 2 ст.лож. разом із мийним засобом і будьте певні – жорстка вода пом’якшиться, осідання вапняного нальоту на тканині не відбудеться. Речі стануть м’якенькими та дуже приємними на дотик.

Деякі виробники не рекомендують використовувати сіль під час прання в їхніх агрегатах. Уважно почитайте інструкцію до пральної машини перед тим, як затіяти сольове прання. Якщо знайдете подібний пункт, краще не випробовуйте долю і періть виключно з порошком, щоб не зламати дорогий прилад.