Лавровий лист помічний не лише на кухні: допоможе позбутися неприємних запахів, ще й від злого ока захистить

0
178
Лаврове листя застосовують не лише для страв
Лаврове листя застосовують не лише для страв

Лавровий лист потрібен не лише, щоб присмачувати м’ясні страви. Ця рослина-амортизатор здатна на дещо більше. Скажімо, вбиває неприємні запахи в холодильнику.

Вбиває неприємний запах у взутті

Звичайна лаврушка здатна стати чудовим дезодорантом для смердючого взуття. Всередині черевиків зазвичай тепло і трішки волого від спітнілих ніг. Тому там обожнюють селитися бактерії. Для них це дуже сприятливе середовище.

Лавровий лист слід класти у взуття

Звідки й виникає не вельми приємний аромат. А лавровий лист здатен поборотися з ним, усунувши проблему і позбавивши власника кросівок чи босоніжок сорому серед оточення.

Відганяє комарів й тарганів

Спалювання лаврового листя допоможе позбутися надокучливих мурах. Візьміть кілька сухих листочків, покладіть на таріль і підпаліть з допомогою сірника чи запальнички. Щойно лавр почне тліти, носіть місткість по всіх кімнатах, наповнюючи ароматом лаврового диму.

Димом лаврового листя треба обкурити всі кімнати

Таргани не терплять подібного запаху і швидко покинуть вашу квартиру. Окрім цього подібне лаврове обкурювання заспокоїть домашніх, цілюще вплине на легкий головний біль, зніме напад задухи.

Магічні властивості

Люди здавна вважають лавр рослиною – символом удачі. Недарма ж переможців облачали в лаврові вінки. Багато хто вірить у надзвичайну силу звичайної лаврушки, тому і розміщає кілька листочків на порозі заради притягання успіху й щастя.

Чотири листочки лавра покладіть під килим

Захистити оселю від злого ока й іншого негативу можна, поклавши лавр під килим. Щоб прикмета подіяла, підкладати листочки треба, коли Місяць росте. Відберіть чотири найгарніших з пакетика, викладіть їх у вигляді хреста ніжками один до одного. Дочекайтеся наступного молодого Місяця і замініть лаврові листочки на нові. Робіть так щомісяця.