Львівські медики творять справжні дива: їм вдалося виходити півкілограмове і кілограмове немовля

0
158
У Львові рятують найменших немовлят
У Львові рятують найменших немовлят

У львівському “Охматдиті” спромоглися врятувати недоношене немовля, яке народилося із вагою всього в 970 грамів. Раніше медики здійснили подвиг і поставили на ноги 480-грамову дитину.

Ельвіра, 970 грамів

Маленька Ельвіра попросилася на світ на 28 тижні. Маля було дуже малюсіньке – 970 г. Через 12 днів дитя перевезли до відділення “Охматдиту”, оскільки у нього виявили некротизуючий ентероколіт.

Ельвіра народилася з вагою менше кілограма

Подібна проблема виникла у дівчинки через незрілість кишківника та його ураження шкідливими чинниками. Дітям, що народжуються передчасно, подібний діагноз ставлять доволі часто.

Допоки ніхто з медиків не знає, що саме спричинює захворювання. В особливо тяжких випадках доводиться робити операцію. На щастя для Ельвіри, медикам вдалося підлікувати її консервативними методами. Дівчинка почала набирати вагу.

Ірина, 480 грамів

Це не єдиний випадок, коли львівським лікарям вдається врятувати немовлят із малою вагою. Майже 5 роки тому неонатологи Львівської обласної клінічної лікарні взялися лікувати 480-грамову дівчинку.

Іринка народилася з вагою менше пів кілограма

Іринка народилася на 23-му тижні з критично малою вагою. Усі органи дитини не встигли розвинутися достатнім чином. Це був перший випадок, коли таке немовля виходили.

Мама і тато відмовилися від крихітки, а лікарі вирішили боротися. Перші три місяці життя дитина перебувала у відділенні інтенсивної терапії. Згодом її перевели до відділення патології передчасно народжених.

У лікарні Іринка зустріла свій перший день народження, після чого її відправили до будинку дитини. За пів року одна львівська родина взяла опіку над малечею, оскільки дівчинка потребувала постійного догляду й лікування.