Астронавти хочуть випередити китайських тайконавтів у польоті до Місяця й Марса: кому з них пощастить більше

0
131
Китайці й американці збираються на Місяць і Марс
Китайці й американці збираються на Місяць і Марс

Американці й китайці змагаються не лише на економічному фронті. Космічна галузь теж стала полігоном для борні. Хто переможе і першим ступить на Місяць і Марс?

Польоти на Місяць

Китайські тайконавти зібралися вивчати поверхню Місяця. Щоправда, це має відбутися до 2030 року. У планах Управління програми пілотованих польотів Китаю відправити на супутник Землі двох тайконавтів на космічному ровері. Чоловіки мають проводити наукові дослідження.

Китайці зібралися підкорювати Місяць

Далі – більше. Китайці мають на меті збудувати на цій планеті дослідницьку базу. Попервах планували висадитися на Південному полюсі. Там достатня кількість освітлення, а ще є лід, який можна переробляти на воду.

Не збирається пасти задніх і Національне управління США з аеронавтики й дослідження космічного простору. НАСА збирається відправити своїх астронавтів туди ще раніше – орієнтовно у 2025-2026 році.

Польоти на Марс

Та мрією про Місяць NASA не обмежується. Головна мета – це висадка людей на Марсі. За попередніми розрахунками ця подія станеться близько 2040 року. Космічне агентство розуміє, що це буде складно, але немає нічого неможливого.

Американці до Місяця додадуть ще й Марс

Американці збираються до того, як висаджуватися на Марс, звести базу, орбітальну станцію, залучити нові технології, перевіривши їх на практиці й зробити імітацію польотів на планету Сонячної системи. Астронавти проведуть у такому марсіанському середовищі не менш як рік.

Якщо на Місяць можна дістатися за 3-4 дні, то політ на Марс розтягнеться на роки. Щоб дістатися планети, знадобиться витратити 7-8 років. Ще 2 роки треба буде провести там в очікуванні зручного розташування планет. Тільки потім можна буде відбути у зворотну дорогу.