В Закарпатті полуниця схожа на моркву, а в Ізраїлі – гігантських розмірів: такого ви ще ніколи не бачили

0
144
Полуниця буває незвичної форми та гігантських розмірів
Полуниця буває незвичної форми та гігантських розмірів

Сезон полуниці в розпалі. Всім хочеться поласувати солодкими червоними ягодами. От тільки іноді їхні розміри чи форма приводять у справжній ступор.

Видовжена полуниця

Ця полуниця нагадує, що завгодно – моркву, редиску тощо – але тільки не звичну ягоду. Напевно, люди, побачивши таку дивну форму, не поспішають купувати ягоду. Інакше б хазяїн не пропонував свій товар за сміховинною ціною – 45 гривень за кілограм.

Чоловік з Міжгір’я опублікував оголошення про продаж диво-полуниці. Придбати її можна на Зеленому ринку. За словами власника товару, полуниця в нього дуже смачна. От тільки де він узяв такий довгастий сорт, залишилося загадкою.

Гігантська полуниця

А в Ізраїлі виростили полуницю хоч і звичайної форми, зате велетенських розмірів. 3-4 таких ягідки, і вже буде цілий кілограм. Навіть уявити подібне складно. Фермери, яким вдалося справжнє диво, мешкають у місті Кадіма-Цораєв.

Реальний претендент на Книгу рекордів Гіннеса

Звісно, вони не просто похвалилися небувалим цьогорічним урожаєм, але й подали заявку у Книгу рекордів Гіннеса. Ізраїльтяни певні, що полуниці подібних розмірів у світі просто не існує.

Коли брати Аріель знайшли гіганта, не відразу втямили, наскільки ягода велика. Поклавши на ваги, надзвичайно здивувалися, адже одна полуничка затягнула 289 грамів. Щоб зафіксувати рекорд, треба було діяти рішуче. Адже з кожним днем ягода все більше всихається і втрачає вагу. А невдовзі може й взагалі згнити. Тож фермери знайшли сайт для рекордсменів і хутенько зареєстрували свій унікальний екземпляр.