Щоб нове взуття не завдавало болю, слід запобігти появі потертостей: як не допустити появи мозолів на ногах

0
143
Як позбутися мозолів від незручного взуття
Як позбутися мозолів від незручного взуття

Радість від придбання нової пари взуття може бути безнадійно зіпсована у перший же день, коли натрете мозолі під час прогулянки. Причин цьому є чимало. Можуть і ноги набрякнути від спеки, і розмір неправильно підібраний, або ж модель не для вашої ноги. Надто цупкий матеріал теж призводить до неприємностей.

Якщо трапилося щось подібне, найперше спробуйте застосувати спрей, призначений для розтягування. У домашніх умовах можна змастити шкіру жиром чи олією. Дозволяється застосовувати віск або сухе мило. З вечора намастіть і відставте до ранку. Має трішки пом’якшитися.

Щоб задник не натирав, його треба розбити молотком

Задник, що постійно натирає, треба розбити молотком. Загорніть черевик у м’яку тканину і стукніть по тому місцю, яке натирає.

Старі газети не викидайте. Якщо їх розмочити та запхнути в середину черевичків, а потім газети викинути й взутися на шкарпетки, то зможете трішки розтягнути пару.

З цією метою також застосовують спирт. Горючою рідиною слід просочити зимові шкарпетки, натягнути їх на ноги й взути проблемні черевики. Ходіть по кімнаті, допоки весь спирт не видихається.

Що робити з мозолями, які вже є

Придбайте олівець проти мозолів. Перед виходом із дому намастіть ним місця, які зазвичай натираються. Поки не придбали спеціальний олівець, застосовуйте вазелін. Але зважте, якщо мозолі вже є, ним користуватися не можна. У такому разі вже знадобиться силіконовий пластир протимозольний. Він зручний тим, що не впадає в очі стороннім.

Щоб пальці не натиралися, використовують силіконовий роздільник

У продажу також зустрічаються спеціальні накладки для задників, що запобігають тертю під час ходьби. Якщо проблема стосується пальчиків, тут уже треба звернути увагу на силіконові роздільники. Вони продаються для одного чи кількох пальців відразу.