10-річна японка завітала до Миколаєва: має намір зібрати історії дітей, що постраждали від російської агресії

0
119
10-річна Міраі Шіраіші у рамках турне Україною відвідала Миколаїв
10-річна Міраі Шіраіші у рамках турне Україною відвідала Миколаїв

Маленька японська дівчинка наважилася на небезпечну подорож до України з благородною метою. 10-річна Міраі Шіраіші має на меті зібрати історії маленьких дітей, пов’язані з війною. Жахіття, які пережили діти Миколаєва, юна волонтерка воліє донести до всього світу.

Міраі приїхала до обласного центру в супроводі цілої делегації. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці Миколаївської ОВА. Японка збирає матеріал для проєкту “Дитячий погляд на недитячу війну”, де йдеться про дітей, які залишилися сиротами, змушені були втікати з власних домівок, зазнали фізичного чи психологічного насилля.

10-річна Міраі Шіраіші провела чимало офіційних зустрічей

Разом із дорослими Шіраіші побувала на об’єктах інфраструктури, які були зруйновані росіянами. Вона побачила, що залишилося від ліцею Миколи Аркаса та будівлі Миколаївської ОВА. Розчулилася до сліз маленька японка, коли оглядала мурал, намальований поблизу будинку, де загинув український хлопчик.

Відвідала гостя зі Сходу парк розваг у дитячому містечку “Казка”. Тут їй довелося розмовляти з дітками-сиротами, а також тими, які позбавлені батьківського піклування. Кожен зі співрозмовників чудово пам’ятає 24 лютого 2022 року. Їм є що розповісти про той день і всі наступні. У кожного своя сумна історія.

Маленька японка відвідала атракціони разом із миколаївськими дітьми

Міраі запевнила, що зробить усе, аби привернути увагу світу до подій в Україні. Звісно, не обійшлося без спілкування з головою Миколаївської воєнної адміністрації Віталієм Кімом. Вони разом залюбки покаталися на атракціонах.

А ще поважну гостю відвели до зоопарку. Тварини теж піддавалися ракетній атаці неодноразово. І на території відвели спеціальний куточок, де розповідається про російську агресію.