Пампухи з чайною трояндою: романтичне чаювання забезпечене – він просто не зможе встояти

0
187
Пампухи з чайною трояндою смакують до чаю
Пампухи з чайною трояндою смакують до чаю

Хочеться приготувати щось нестандартне з незвичним смаком? Спробуйте пампухи з чайною трояндою. Можна гарантувати, що ніхто зі знайомих не знає подібного рецепту і не пробував таких солодощів. Тож ви будете в перших рядах.

Вам знадобиться:

  • 25 г дріжджів;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 200 мл води;
  • 320 г борошна;
  • сіль;
  • 1 скл. олії для фритюру + 2,5 ст.лож. для тіста;
  • 0,5 скл. чайної троянди, перетертої з цукром;
  • 20 будь-яких ягід для прикраси.
В середину кульок додайте начинку з чайної троянди

Якщо вишні чи смородина відсутні, центр пампуха можна прикрасити шматочком шоколаду чи варенням.

Дріжджі покришіть й розітріть з цукром за допомогою ложки. Влийте воду. Вона обов’язково має бути теплою. Просіяну склянку борошна додайте в опару, ретельно перемішайте й залиште на 10 хвилин у будь-якому теплому місці.

Смажте пампухи у фритюрі

Маса має почати підійматися. Тоді додайте решту борошна, сіль й перемішайте. Влийте олію й замісіть тісто. Воно має бути некрутим і липнути до рук. Не треба перейматися й додавати ще борошно. Пончики слід готувати саме з такої маси. Просто розробляйте тісто руками, змоченими в олії.

Відривайте шматочки тіста, кладіть у середину трішки троянди маленькою ложечкою, защипуйте краї та формуйте кульку. Викладайте її на аркуш пергаменту, який попередньо змастіть олією. Коли будуть готові всі 20 штук, витримайте їх ще 10 хвилин, щоб підійшли.

За бажанням випічку прикрасьте ягідкою

Беріть пончик прямо з папірцем й опускайте в киплячу олію в чавунці. Якби брали руками, то могли б зіпсувати форму пампуха, а так він буде гарний, круглий. Не треба набивати посуд під зав’язку. Пончикам має бути просторо.

Коли вироби набудуть золотавого кольору з одного боку, переверніть їх шумівкою на інший й підсмажте до готовності. Виловлюйте пампухи з олії та викладайте на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Повністю охололі кульки викладайте на таріль і присипайте цукровою пудрою, прикрасивши ягідкою.