Топ 5 ознак, що вказують на підроблені ліки: на що слід звернути увагу, купуючи медичний препарат

0
163
Як виявити підробку ліків
Як виявити підробку ліків

Хвора людина має надію одужати за допомогою медичних препаратів. Але ніхто не може гарантувати, що придбані ліки не є підробкою. У такому разі лікування не призведе до бажаних наслідків. Розберімося, як розпізнати фальсифікат.

Аптека

Ліки слід купувати в ліцензованій аптеці

Насамперед треба скуплятися в легальному аптечному закладі. У приватних осіб, в підозрілих кіосках, у переходах чи в Інтернеті жодні препарати замовляти не варто. Аптека повинна мати ліцензію на роздрібну торгівлю. Цей документ зазвичай присутній в куточку споживача. Якщо не побачите на видному місці, запитайте про ліцензування у провізора.

Упаковка

Не поспішайте платити гроші. Спочатку уважно роздивіться коробочку, в яку запаковані ліки. Зазвичай пакувань буває два. Первинне, що стикається з ліками – блістер, флакон, ампула тощо. Вторинне пакування захищає ліки від зовнішніх ушкоджень. Це насамперед картонна коробочка.

Дата виготовлення

Слідкуйте за терміном придатності ліків на упаковці

Обов’язково слід ознайомитися, до якого терміну дозволяється приймати ліки. На коробці ця інформація має бути присутня. Особливо прискіпливі покупці цікавляться виробником, складом препарату, реєстраційним номером та серією випуску.

Шрифт Брайля

На вторинній упаковці мають бути присутні написи, нанесені спеціальним рельєфним шрифтом для людей зі слабким зором. Цей шрифт можна відчути, доторкнувшись до коробки.

Зовнішній вигляд

Не потрібно купувати медичний препарат, в якого немає коробочки. Або вона присутня, але втратила товарний вигляд. Такий товар або є фальсифікатом, або зберігався за несприятливих умов. Якщо бачите ліки незвичного кольору, запаху чи смаку, такі приймати не можна.