Подушками довго користуватися не можна: наживете проблеми зі здоров’ям

0
154
Подушка може призвести до нездужання
Подушка може призвести до нездужання

Сон займає практично третину життя людини. І від того, на чому ви спите, у великій мірі залежить самопочуття. Тож до вибору подушки слід поставитися доволі серйозно.

Спеціалісти стверджують, що пуховою подушкою можна користуватися не більш ніж пів року. Синтетична ж здатна послужити близько 5 років. Потім подушку слід обов’язкового замінити. Та хіба всі люди чинять саме так? Постарайтеся пригадати, скільки років ви спите на своїй подушці?

На пухових подушках можна спати 6 місяців

А на думку алергологів, цей предмет для сну здатен накопичувати в собі не лише побутовий пил, але й кліщів, плісняву, грибків, відмерлий епітелій, волосинки тощо. Тож не дивуйтеся, якщо через стару подушку отримаєте купу проблем зі здоров’ям.

Любителям старих подушок загрожують хронічні нежиті, регулярний головний біль і навіть бронхіальна астма. Поява лупи теж може свідчити про негаразди з подушкою.

У подушці можуть поселитися мікроскопічні комашки, які харчуватимуться залишками епітелію чи крапелькам поту. При цьому людина отримає серйозне нездужання. Тож від старих подушок треба терміново позбутися.

Куди подіти подушки

Пухові подушки, якими не користуєтеся, везіть на дачу. Там вони ще послугують для покращення урожаю. Неважливо, з якого вони зроблені пір’я – курячого, качиного чи гусячого. Усе воно містить кератин, що сприяє кращому росту рослин.

Пір’я зі старих подушок використовуйте як добриво

Якщо маєте компостну яму, то додайте туди пір’я зі старих подушок і дочекайтеся, допоки перегниє. Потім можна здобрювати ним землю.

Інший спосіб використання пір’я – мульчування. Коли не буде вітру, розкладіть його на землі й прикрийте соломою, щоб не розліталося. Навесні перед висадкою рослин у ямки разом із золою можете додавати трішки пір’я. Тепер висаджуйте розсаду огірків, капусти, кабачків чи перцю.