Щойно розплющили очі, не хапайтеся за телефон: пробудження щоранку має відбуватися за відповідними ритуалами

0
180
Ранковий ритуал, обов'язковий до виконання
Ранковий ритуал, обов'язковий до виконання

Ранок має починатися не з кави й не з перегляду новин на смартфоні. Візьміть за правило вранці, щойно прокинулися, займатися зовсім іншими речами, щоб налаштуватися на позитив.

Соцмережі мають зачекати, допоки ви вранці проведете звичний ритуал, який має на меті додати здоров’я та радості. Найперше, розплющивши очі, подумайте про щось хороше, побажавши собі доброго ранку й зробіть невеличкий самомасаж.

Сидячи на ліжку, пробіжіться пальцями по шиї, плечах та нижче. Після того як умиєтеся, нанесіть крем і злегка промасажуйте обличчя пучками безіменних пальців. Так удасться покращити кровообіг.

Кава в ліжко – погана ідея

Ще один важливий обов’язковий для виконання момент – випити склянку теплої чистої води натщесерце. Вона допоможе розрідити кров і запустити роботу кишківника. Почистьте зуби, прийміть душ, бажано контрастний.

Обов’язково поснідайте, але не чипсами чи бургером, а здоровою нормальною їжею. Каву натще не вживайте – це дуже шкідливо для шлунка. А ось після омлету з кашею можете собі дозволити випити невелику філіжанку. Ще краще замінити каву на чай.

Ранкова зарядка – хороша ідея

Якщо дозволяє погода, пити вранішній бадьорий напій вийдіть на балкон, підставивши обличчя вранішнім променям. Так удасться швидше активізувати організм, налаштувавши на робочий день. Допоки насолоджується кавовим ароматом, продумуйте план роботи на день, роблячи нотатки на папері. Ці ранкові сторінки брати з собою на роботу не бажано. Залиште їх удома. А в голові залишиться чіткий план.

Обов’язково потрібна ранкова гімнастика хоча б на 5-10 хвилин. Можна, звичайно, замінити її пішою прогулянкою до роботи. Це припустимо. Бажано в ранковому поспіху виділити кілька хвилин для медитації. Заплющте очі, глибоко вдихніть, видихніть і сконцентруйтеся на кінчику носа. Зважте, що подібний ритуал слід робити щоранку.