Кропиву не викидаю, а готую зелений чай для городини: допоможе покращити урожай і відгонить шкідників

0
126
Кропива допомагає покращити урожай і відганяє шкідників
Кропива допомагає покращити урожай і відганяє шкідників

Часто дачники витрачають чимало зусиль, щоб позбутися кропиви на городі. Натомість цю рослину дуже легко перетворити на друга, отримавши від неї користь і зиск.

Річ у тім, що для багатьох рослин сусідство з кусючою рослиною допоможе захистити овочі від багатьох шкідників. Зокрема, помідори не страждатимуть від фітофтори, а від капусти вдасться відігнати слимаків та гусениць.

Кропива допомагає покращити урожай і відганяє шкідників

Можете додавати по трішки гумусу з-під кропиви у кожну лунку з розсадою. Тільки не перестарайтеся, щоб рослини не почали надто сильно кущитися.

Кропивою також можна удобрювати землю. Висадіть її, рослина збагатить ґрунт мікроелементами. Після цього будь-які овочі ростимуть краще.

Зелений чай

Не лише для городини, але й для кімнатних рослин придасться зелений чай як добриво. Щоб його приготувати, набийте пластикову місткість подрібненим листям кропиви. Залийте по вінця окропом. Залиште на 2 тижні під кришкою.

Кропива допомагає покращити урожай і відганяє шкідників

Щоб процес бродіння відбувався швидше, можете додати дріжджі, а також валеріану та деревну золу. Щодня відкривайте кришку й мішайте суміш дерев’яною палицею. Щойно настій потемнішає, це свідчить про готовність добрива. Удобрювати можна не лише самі рослини біля стебла, але й ґрунт довкола.

  1. Зелений чай є чудовою профілактикою для кімнатних рослин проти попелиці. В такому випадку слід розбавити кропиву золою.
  2. Кропив’яний настій з додаванням хліба чи дріжджів зробить полуницю набагато солодшою завдяки калію. Застосовувати треба протягом трьох тижнів раз на 3 дні.
  3. Помідори й огірки удобрюйте зеленим чаєм 1 раз на тиждень підливаючи по склянці на кожні три кущі.

Зважте, що для гороху, квасолі, цибулі й часнику подібні добрива не підходять.