Чех-дивак розкидав мільйон доларів з гелікоптера: кому дозволили збирати грошові купюри

0
143
З гелікоптера розкидали гроші на поле
З гелікоптера розкидали гроші на поле

У той час, коли одні люди рахують копійки до зарплати, інші дозволяють собі розкіш розкидати банкноти просто по полю. І не сотню чи дві, а цілий мільйон доларів.

Чеський телеведучий Казма Казмич організувала вихідними дивну акцію. За сприяння цієї впливової особистості з гелікоптера було скинуто 22 мільйони крон, що дорівнює мільйону доларів.

З гелікоптера розкидали гроші на поле

Місце проведення грошового аукціону телеведучий сповістив виключно людям, яким вдалося розгадати спеціальну загадку. Отак на полі чудес із банкнотами зібралося близько 4 тисяч людей, ласих до халяви.

Соцмережі зарясніли роликами, в яких люди ловлять грошові купюри, які вилетіли з гелікоптера. Подібне диво відбувалося неподалік міста Лиса-над-Лабем. Це за 40 км від Праги.

Ініціативу з розкиданням великої суми грошей придумав Казма Казмич після виходу в прокат його фільму ONEMANSHOW: The Movie. Журналіст у стрічці зіграв сам себе. Усі присутні в кінозалі глядачі отримали картку, на якій було надруковано загадку. Питання стосувалося сюжету фільму.

Щасливчика, який би надав правильну відповідь й визначив правильну комбінацію цифр у відповідний проміжок часу, на жаль, не знайшлося. Тоді організатор грошового шоу придумав інший вихід.

Було розіслано 100 тисяч повідомлень на електронну пошту зі сповіщенням, де й коли будуть розкидатися гроші. Лист був закодований. Щоб його прочитати, слід було розшифрувати спеціальний код. Тож, як бачимо, впоралися с завданням далеко не всі. Хоча не виключено, що деякі просто не повірили у можливість подібного дійства.

До кожної банкноти було причеплено наклейку з QR-кодом, куди можна було зробити благодійний внесок у сумі 1 долар. Недільного дня всі летючі купюри було зібрано, та ще й у понеділок знайшлися мисливці за грішми, які копирсалися на полі чудес. Щоправда, їм на очі не потрапило нічого, окрім фантиків.